Hvorfor journalist?

»Skiderikker«. Det er nok et af de udtryk, der oftest popper op i mit hoved, når jeg sidder i researchfasen. Det er sjældent den samme person eller institution, men der er altid nogen, der bryder normer og regler. Det er de skiderikker, der tænder journalisten og gejsten i mig. Og jeg elsker at finde dem. Det bunder typisk i uretfærdighed, ulighed, ulovligheder eller andre fejl, der ikke burde være der. Da konkurrenceudbuddet på Storstrømsbroen blev vundet af italienere, blev jeg hurtigt mistroisk og søgte straks om aktindsigt i de respektive entreprenørvirksomheders bud samt en redegørelse af de kriterier for byggeriet Vejdirektoratet stillede. Af aktindsigten kunne jeg se, at buddet var mistænkeligt lavt i forhold til de øvrige. Da jeg fik nys om, at hvert ministerium havde angivet et ambitionsniveau for IGU-ordningen, gik jeg ligeledes ind i denne sag og kunne se, at ambitionerne var langt fra realiteten. Jeg er drevet af retfærdighed, og jeg vil finde, belyse og informere om fejludviklingerne i samfundet til gavn for borgerne. Derfor vil jeg være journalist.

Baggrund

Jeg er 26 år og er opvokset i den sønderjyske højskoleby Rødding, hvor jeg slog mine folder i trygge, trivielle rammer i mit livs forår. I sommeren 2013 flyttede jeg til København, hvor jeg i dag har bopæl i Sydhavnen med min kæreste.

Jeg er søn af en smed med hang til Beatles-musik og en skosælger, der blev driftsleder. Ikke megen akademisk ballast på hjemmefronten, men det skulle alligvel vise sig at kunne omsættes til en driftig rubriksmed med en svaghed for indierock og langhårede bøger – en kompensation for egen mangel på samme. 

I min fritid går jeg ofte til koncerter og foredrag, spiller guitar og pløjer byens grønsværer op med det øvrige af den københavnske amatørfodboldklub BK Heimdal, der frister en tilværelse i midten af serie 5. 

Tre hurtige

– Jeg har store erfaringer med aktindsigter, databehandling, grafikker og research. 

– Kombinationen af journalistik og sidefaget politik/administration har givet mig en solid faglig ballast inden for forvaltning, offentlig økonomi og politik. 

– Igennem tjansen som koncertanmelder for Undertoner har jeg store erfaringer med at skrive skarpt og hurtigt. Eksempelvis fra Roskilde Festival 2017.

»Morten har vist høj kvalitet og koncentration i mere dybdegående arbejde. Han er i stand til at arbejde selvstændigt, og alle opgaver er blevet løst til vores fulde tilfredsstillelse. Socialt er Morten nem og behagelig at omgås og en vellidt del af teamet samt af afdelingens øvrige medarbejdere«.
logo-xl
Signe Pedersen
Tidl. datachef, Ekstra Bladet
»Det har været en fornøjelse at samarbejde med Morten lige fra begyndelsen af. Han har med flid og ildhu kastet sig over alle de opgaver, han har fået. (...) Morten har bidraget positivt til det sociale miljø på redaktionen – blandt andet med sin gode humor, vedholdenhed, fleksibilitet, store grundighed og kreativitet«.
apple-touch-icon-180x180
Iver Houmark
Redaktionschef, Ugebrevet A4 & Avisen.dk